Ζελέ πορτοκαλιού & γάλακτος
Μια απλή, νόστιμη και όμορφη εναλλακτική λύση για οποιοδήποτε επιδόρπιο από κατάστημα.
Θα χρειαστείτε:
500 ml γάλα,
700 g πορτοκάλια,
200 g ζάχαρη,
20 g ζελατίνη,
10 g ζάχαρη βανίλιας,
450 ml νερό.
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό σε ζελατίνη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφαιρούμε το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και χοντροκόβουμε τη φλούδα του δεύτερου, ρίχνουμε 350 ml νερό και βράζουμε για 10 λεπτά μετά την πρωτη βράση.
Ξεχωριστά βάζετε το γάλα με 100 γραμμάρια ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας να πάρουν βράση.
Σουρώνουμε τον ζωμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε άλλα 100 γρ ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τον χυμό από 2 πορτοκάλια.
Χωρίζουμε τη ζελατίνη στη μέση και ρίχνουμε τη μισή στο γάλα και τη μισή στο χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε λίγο ακόμη ξύσμα στη μάζα του χυμού.
Αφήνουμε και τα δύο κομμάτια να κρυώσουν.
Ρίχνετε τη στρώση πορτοκαλιού στα φορμάκια, τη βάζετε στην κατάψυξη για λίγο και μετά ρίχνετε τη στρώση γάλακτος – και ούτω καθεξής μέχρι να τελειώσει το ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda