Υλικά:

1 φλιτζάνι κεφίρ
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φακελάκι (11 γραμμάρια) ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το κεφίρ με το λάδι και ζεστάνετέ τα ελαφρώς.
Προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με τη μαγιά.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα κεφίρ στο αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Ενώ η ζύμη φουσκώνει, ετοιμάστε τη γέμιση της αρεσκείας σας.

Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Πλάστε τα πιτάκια ή τα ψωμάκια σας και τοποθετήστε τα στο ταψί με την ένωση προς τα πάνω.
Ενώ προθερμαίνεται ο φούρνος, αφήστε τα πιτάκια να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Αλείψτε τα πιτάκια με χτυπημένο αυγό.
Ψήστε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη για να φτιάξετε πίτσα, πιτάκια, ψωμάκια και πολλά άλλα.
Για γλυκά αρτοσκευάσματα, προσθέστε λίγη βανίλια, περισσότερη ζάχαρη και λίγο λιωμένο μαργαρίνη στη ζύμη.
Η ζύμη αυτή πετυχαίνει πάντα.
Μην ανησυχείτε αν η ζύμη δεν φουσκώσει πολύ στα 30 λεπτά. Θα φουσκώσει περισσότερο κατά το ψήσιμο.

Καλή όρεξη!

Шедевры кулинарии

Προηγούμενο άρθροMπισκότα με καρύδια και κανέλα
Επόμενο άρθροAφράτες τηγανίτες με σιμιγδάλι