Η Κασερόπιτα

Υλικά


400 γρ. διάφορα κασέρια τριμμένα (προτιμούμε πικάντικα)
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
600 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
αλάτι (περίπου 3/4 ή 1 κ.γ. κοφτό,ανάλογα πάντα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας),πιπέρι
500 γρ.φρέσκο γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
1 γιαούρτι 200 γρ. (παραδοσιακό ή στραγγιστό)
200 γρ. τυρί φέτα (πολύ ωραία ταιριάζει και η κατσικίσια)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ αλεύρι με baking powder και προσθέτουμε
το αλάτι με το πιπέρι.

DSC_0002

Σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα.Ανακατεύουμε.

DSC_0003   

Προσθέτουμε τα αβγά,το γιαούρτι και το λάδι.

DSC_0005

Ανακατεύουμε και πάλι για λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά:φέτα
και κασέρια.

DSC_0006

Σε βουτυρωμένο ταψί 33×27 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε
σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω
στη μεσαία θέση για περίπου 40-45 λεπτά ή ώσπου να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0007

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΣΗΜ:Μπορούμε να φυλάξουμε ό,τι περισσέψει,καλά κλεισμένο σε σακούλα
τροφίμων,στην κατάψυξη.Όταν το ξεπαγώσουμε,το περνάμε από το φούρνο
μικροκυμάτων.Η πιτούλα θα είναι και πάλι σαν φρεκοψημένη!

ΠΗΓΗ