ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
400g. αλεύρι για όλους τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρής μαγιάς
1/2 αλάτι κουταλάκι του γλυκού
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 τσίμπημα ζάχαρης
1 κούπα. ζεστό νερό
Για το άλλοιμα μετά το ψήσιμο:
1 φλιτζάνι νερό
3-4 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλακι αλάτι
Για την Γέμιση
250g. τυρί φέτα τριμμένη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Τα συστατικά της ζύμης τα βάζουμε σε ένα μπολ ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια διαιρέστε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και κάντε 5 μπάλες.
Από κάθε μπάλα ανοίξτε ένα λεπτό φύλλο και πασπαλίζουμε με λάδι.
Στη συνέχεια, διπλώστε το φύλλο και από τις δύο πλευρές προς τη μέση.
Πασπαλίζουμε πάλι με λάδι και προσθέτουμε το τυρί .
Στη συνέχεια, διπλώστε πάλι από τις αντίθετες προς την μέση.
Και με τα χέρια σουρώστε , αλλά όχι πολύ.
Οι πίτες τοποθετούνται σε ένα ταχί, πασπαλίζουμε λίγο με λάδι και ψήνουμε
σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βάλτε το νερό, το αλάτι και το λάδι να σιγοβράσουν.
Αφού οι πίτες ψηθούν, τις πασπαλίζουμε με το βρασμένο νερό στο οποίο προσθέσαμε
αλάτι και λάδι και τις ξαναβάζουμε λίγο στο φούρνο για να απορροφήσει το νερό.
Μπορείτε να τις σερβίρετε με γιαούρτι. Απολαύστε!
Συντάκτης της συνταγής είναι η Κατερίνα Μιλοσέβσκα Γκλιγκόσσκα.