Υλικά:

2 αυγά
50 ml ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι της αρεσκείας σου)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένο
200 ml καλαμποκάλευρο (1 κουπα)
Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
Κομμάτια βούτυρο για την επιφάνεια
Επιπλέον τυρί κιτρινο για την επιφάνεια (προαιρετικά)
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το λάδι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το θρυμματισμένο τυρί και το καλαμποκάλευρο στο μείγμα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε τα κομμάτια βούτυρο και το επιπλέον τυρί (αν χρησιμοποιούμε)
στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σουσάμι.
Φούρνος: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει όμορφα και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με αρακά και ατζέμ πιλάφι.
Επόμενο άρθροΔιάσημες τηγανίτες κολοκυθιού