Πίτες με χόρτα σε ένα τηγάνι

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Για να κοσκινίσετε το αλεύρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο κόσκινο ή μια πιο σύγχρονη συσκευή – ένα ειδικό κύπελλο για αλεύρι. Προσθέστε αλάτι και νερό στο κοσκινισμένο αλεύρι.

Συστατικά

Αλεύρι σίτου 500 γρ
Νερό 300 ml
Αλάτι 1 κουτ + 1 κουταλάκι του γλυκού για γέμιση
Πράσινα 200 γρ
Βούτυρο 200 γρ
Φυτικό λάδι 50 ml

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη. Για να γίνει η ζύμη πιο εύκολο να ζυμωθεί μέχρι να γίνει ελαστική, προσθέστε αλεύρι, αλλά προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ αλεύρι.

Το γεγονός είναι ότι το υπερβολικό αλεύρι θα κάνει τη ζύμη και θα γίνει σκληρή. Σκεπάζουμε τη ζυμωμένη ζύμη με ένα καπάκι ή την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο τραπέζι για 20 λεπτά.


Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα είδος χόρτου είτε ένα μείγμα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο και μαϊντανό. Επιλέξτε την ποσότητα των χόρτων κατά την κρίση σας. Προσθέστε αλάτι στη γέμιση και ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Φτιάχνουμε μπαλάκια από κάθε μέρος της ζύμης, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Τώρα ανοίξτε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται. Αν θέλετε να απλώσετε τη ζύμη όσο πιο αραιή γίνεται, φροντίστε να την πασπαλίσετε με αλεύρι, διαφορετικά δεν θα τα καταφέρετε.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με ψιλοκομμένα μυρωδικά και την τυλίγουμε μέσα.

Λιπάνετε τη ζύμη διπλωμένη με ένα φάκελο με φυτικό λάδι, πασπαλίστε με βότανα και τυλίξτε την έτσι ώστε η γέμιση να είναι μέσα στη ζύμη.
Ισιώνουμε ελαφρά το κέικ με έναν πλάστη ώστε να γίνει πιο επίπεδο 
Τηγανίζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα έτοιμα πιτάκια σε ένα πιάτο και το σερβίρουμε αμέσως στο τραπέζι.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με μπύρα
Επόμενο άρθροΡολό ροδάκινο…το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό😊