Κέικ Αμυγδάλου με σιρόπι λεμονιού

Συστατικά

Για το κέικ αμυγδάλου με λεμόνι:
1 φλιτζάνι αναλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλο σε φλοιδες
Για το σιρόπι λεμονιού:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Πως θα το φτιάξετε

Για το κέικ αμυγδάλου λεμονιού:
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε και τα αυγά, ένα κάθε φορά, πριν ανακατέψουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Ανακατέψτε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι πριν τα αναμίξετε στα υγρά υλικά.
Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 20 εκ και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα πριν το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180C έως ότου το πάνω μέρος είναι ελαφρώς χρυσό καφέ και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή, περίπου 25 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά, τρυπήστε το από πάνω με ένα λεπτό μαχαίρι και ρίξτε το σιρόπι λεμονιού πάνω στο κέικ και αφήστε το να μουλιάσει πριν σερβίρει ζεστό.
Για το σιρόπι λεμονιού:
Σιγοβράστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

ΠΗΓΗ: closetcooking.com

Προηγούμενο άρθροΤα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου
Επόμενο άρθροΛουκανικόπιτες: Τέλεια Συνταγή για Πικνίκ ή Εκδρομή!