Αν ψάχνεις ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό για την νηστεία, αυτό το κέικ αμυγδάλου με χυμό πορτοκαλιού συνδυάζει την γεύση του αμυγδάλου με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα κέικ που θα λατρέψεις.
Υλικά
500 γρ φαρινα αλεύρι
300 γρ χυμό πορτοκάλι
250 γρ γάλα αμυγδάλου
250 γρ ζαχαρι
80 γρ ηλιέλαιο
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μια στιμπια αλάτι
100 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι την ζαχαρι το αμυγδαλο το Ξύσμα την βανίλια το αλάτι μετά το γάλα το σπορέλαιο το χυμό και ανακατεύουμε με τον αυγοδγάρτη καλά ρίχνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα νούμερο 26 που ανοίγει και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και βγάζουμε από το φούρνο πα πασπάλιζουμε με άχνη
Εγώ έλιωσα μία λευκή κουβερτούρα με 2 κουταλιες σπορέλαιο σε μπαιν μαρί κάι έριξα από πάνω γιατί δεν νηστευουμε.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Γιώτα Πιπερτζή