Αυτό το σοκολατένιο κέικ είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.
Με στρώσεις υγρού κέικ, γέμιση σοκολάτας και λαχταριστή επικάλυψη, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει κάθε γλυκατζη. Είτε το φτιάχνετε για μια ειδική περίσταση είτε απλά για να το απολαύσετε με ένα φλιτζάνι καφέ, αυτό το κέικ είναι
ευχάριστο σε όλους.

✅Υλικά

για το κέικ:
2 αυγά
Πρέζα αλάτι
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
100 γρ ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)
60 ml λάδι (1/4 φλιτζάνι)
70 ml γάλα (1/3 φλιτζάνι)
140 γρ αλεύρι (1 φλιτζάνι + 2 κ.σ.)
7 γρ μπέικιν πάουντερ (1/2 κ.γ.)

✅Για γέμιση σοκολάτας:
1 κ.γ. πικρό κακάο
50 γρ ζάχαρη (1/4 φλ.)
1 κ.γ. μεγάλο. στιγμιαίος καφές
200 ml γάλα (3/4 φλιτζάνι + 2 κ.σ.)
100 γρ μαύρη σοκολάτα
30 γρ βούτυρο (2 κ.σ.)
Λίγο νερό.
1 κουτ corn flour

✅Για πασπάλισμα:
τρουφα σοκολάτας

✅Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 18×27 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια ζάχαρη και 100 γρ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα, ανακατέψτε καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίξτε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί για πίτα και ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτας:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το πικρό κακάο, τη ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ και το γάλα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα.
Προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο , ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία υγρή σοκολάτα.
Κρατηστε την άκρη την μιση υγρή σοκολάτα και αφήστε να κρυωσει στο ψυγείο

για το γλασσο
Ανακατέψτε λίγο νερό με κορν φλαουερ για να σχηματιστεί ένας χυλός.
Προσθέστε τον πολτό στο υπόλοιπο υγρό μείγμα της σοκολάτας βάζουμε σε μετρια φωτια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

3. Συναρμολογήστε το κέικ:
Μόλις κρυώσει το κέικ, κανετε τρυπες με ενα πηρουνι και το σιροπιαζετε με την υγρή σοκολάτα
Απλώνουμε ομοιόμορφα το γλασσο σοκολατας από το πάνω στο κεικ.
Πασπαλίστε με τρουφα σοκολάτα πάνω από το κέικ για μια διακοσμητική εμφάνιση.

Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λεμονιού
Επόμενο άρθροΠρασοκιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!!