Δίχρωμο κέικ με καρύδι

Παρασκευάζεται από διαθέσιμα προϊόντα και ως αποτέλεσμα θα έχουμε ένα αφράτο, λαμπερό και σούπερ νόστιμο κέικ.
Ούτε εδώ θα χρειαστείς μίξερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη με σύρμα ή σπάτουλα.
Έχω μέγεθος φόρμας 20*33 cm, μπορείτε επίσης 20*30 cm

Υλικά

Ανθρακούχο μεταλλικό νερό – 300 ml
Ζάχαρη – 200 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη βανίλια – 10 g
Σπορέλαιο – 150 ml
Αλεύρι – 350 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g
Κακάο – 20 g
Καρύδια – 150 g

Παρασκευή:

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλάτι στο μεταλλικό νερό και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εδώ προσθέτουμε λάδι και σταδιακά κοσκινισμένο αλεύρι με μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε με ένα σύρμα μια ομοιογενή ζύμη. Σε ένα ταψί βάζουμε τη μισή ζύμη και στο δεύτερο μισό προσθέτουμε κακάο και 3 κ.σ. μεταλλικό νερό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί και την απλώνουμε στην λευκή ζύμη. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περ. 30-35 λεπτά.

Ας το γευτούμε.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτες με κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΕλαφριά μαλακά κουλουράκια με γιαούρτι…είναι πάντα μία απόλαυση.