Κέικ με κρέμα καφέ και σοκολάτας

Εξαιρετικό Κέικ με κρέμα καφέ και σοκολάτας. Αυτό το κέικ αξίζει ένα μόνο γράμμα – Μμμμμ

Συστατικά

για την βάση:
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
30 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια αλεύρι
250 ml γάλα
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ

Κρέμα:
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος κουβερτουρα
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές

Σιρόπι:
150 ml βρασμένου μαύρου καφέ

Παρασκευή

1. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα τη σοκολάτα και τον στιγμιαίο καφέ και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει.
2. Για την βάση, ανακατεύουμε καλά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά και
προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψί 20×30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Μουσκεύετε την ψημένη βάση με βρασμένο μαύρο καφέ.
4. Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος με σοκολάτα μέχρι να πάρουμε μια κρέμα.
5. Απλώνουμε την κρέμα στην κρυωμένη βάση και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

 

ΠΗΓΗcoolinarika