Υλικά:
Για την κρέμα λεμονιού:
500 ml γάλα
120 g ζάχαρη
70 g κορν φλαουερ
100 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
1 αυγό
Λίγη κίτρινη χρωστική τροφίμων
Για τη βάση του κέικ:
4 αυγά
100 g ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
8 g ζάχαρη βανίλιας
100 ml φυτικό λάδι
120 ml γάλα
130 g κοσκινισμένο αλεύρι
10 g μπέικιν πάουντερ
Για τη συναρμολόγηση:
Ταψί 28 x 18,5 cm
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κρέμα Λεμονιού:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τον χυμό λεμονιού το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη το κορν φλάουερ ανακατεύοντας συνεχώς να μην γινουν σβόλοι.
Ρίξε μερικές σταγόνες κίτρινη χρωστική τροφίμων
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει.
Βάζουμε την κρέμα σ ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, σκεπασμένη με μεμβράνη.
Κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στα υγρά, ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μισο μείγμα σε ένα ταψί-τσερκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμους ή μέχρι να ψηθεί.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα λεμονιού.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό μείγμα που κρατήσαμε πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς το βγαζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Συμβουλές:
Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείς να προσθέσεις ξύσμα λεμονιού στην κρέμα.
Για διακόσμηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκα φρούτα ή μύρτιλλα.