Σοκολατένια γλυκάκια με φιστίκι

Τι να πει κανείς για αυτά τα σοκολατένια γλυκάκια με φιστίκι; Απλά τέλεια! Η ισορροπία ανάμεσα στη γλυκιά σοκολάτα και την τραγανότητα των φιστικιών είναι ακαταμάχητη.

Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση: για καφέ, για κέρασμα, για ένα γρήγορο σνακ ή ακόμα και για δώρο. Φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά,

Εντυπωσίασαν όλους όσους τα δοκίμασαν!

Υλικά

για τα μπισκότα:

1 αυγό
50γρ ζάχαρη
35γρ αλεύρι
200γρ φυστίκια ανάλατα ή πλυμένα ανα εχουν αλατι
Υλικά για την επικάλυψη:

80γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
20ml φυτικό λάδι

Οδηγίες:

Προετοιμάστε τα υλικά:
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Καβουρδίζουμε τα φυστίκια σε τηγάνι καλα να μαυρισουν ελάχιστα.
Μετά τα ψιλοκόβουμε με μαχαιρι (χοντροκομένα να πιανουν στο δοντι) οχι σε μπλεντερ

Φτιάχνουμε τη ζύμη:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν λίγο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα χοντροκομμένα φυστίκια ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βαζουμε τη ζύμη στην λαδοκολα την απλώνουμε με την σπατουλα μετα την χωριζουμε με την σπατουλα σε τετραγωνακια

Ψήσιμο: Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο τα σπασμε πανω στα χωρισματα που καναμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γλάρουμε.

Επικάλυψη σοκολάτας: Σε μπεν μαρί (ή σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό στο εξωτερικό κατσαρολάκι) λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με το φυτικό λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Στολισμός: Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα βουτάμε ένα ένα στην επικάλυψη σοκολάτας, τα στραγγίζουμε λίγο και τα τοποθετούμε
σε μία λαδοκολα και τα βαζουμε ψυγείο να στεγνώσει η σοκολάτα.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με καστανή ζάχαρη για πιο έντονη γεύση καραμελάς.
Για να μην απλώσουν πολύ τα μπισκότα κατά το ψήσιμο, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν τα ψήσετε.

Καλή επιτυχία!

Δείτε το βιντεο της συνταγής

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε τις πιο αφράτες τηγανίτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ
Επόμενο άρθροΨευτομουσακάς: Ένα πιάτο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις μελιτζάνες