Μια απίστευτη συνταγή που αξιοποιεί τα μελομακάρονα που περίσσεψαν, μετατρέποντάς τα σε ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.
H Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά:
700 γρ. μελομακάρονα (14 μελομακαρονα τριμμένα)
500 ml γάλα (χλιαρό)
1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 22 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα μελομακάρονα, το χλιαρό γάλα ανακατευουμε και μετα το μπέικιν πάουντερ μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής
χυλός.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα(λαδωμένη και αλευρωμενη) και ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το
τρυπάμε στο κέντρο.
Γλάσο: Αφού κρυώσει καλά το κέικ, το γλασάρουμε με άχνη ζάχαρη διαλυμένη σε λίγο γάλα ή με οποιοδήποτε άλλο γλάσο μας αρέσει.
Συμβουλές:
Ποσότητα μελομακάρονων: Αν έχετε περισσότερα μελομακάρονα, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του γάλατος κατά περίπου 1 φλιτζάνι για κάθε
επιπλέον 200 γραμμάρια μελομακάρονων.
Ποικιλία: Αντί για μελομακάρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουραμπιέδες.
Επιπλέον γεύσεις: Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή άλλα αρωματικά υλικά στο μείγμα για μια διαφορετική γεύση.