Με τη μέθοδο 1 2 3 4 🥛🥛

Υλικά

1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια φυσικο χυμό πορτοκαλιού
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας νηστίσιμη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ.
Προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από την πραλίνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 55 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Συμβουλές
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα για πιο έντονη γεύση.
Αν δεν έχετε πραλίνα σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιωμένη κουβερτούρα νηστίσιμη.
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να γλασάρετε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή πορτοκαλιού.
Πριν το ξεφορμάρετε, βεβαιωθείτε ότι το κέικ έχει κρυώσει εντελώς για να μην διαλυθεί.
Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, επομένως ελέγξτε το κέικ μετά τα 45 λεπτά ψησίματος.

Καλή απόλαυση!