Διαφήμιση

Εδώ είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ. Η προετοιμασία είναι πολύ απλή και η γεύση είναι πολύ καλή. Δοκιμάστε το και θα χαρείτε.

Κέικ Πορτοκάλι με καρύδα

Συστατικά:

-200 γραμμάρια ζάχαρης
-100 ml λαδιού
-1 ζάχαρη βανίλιας
-350 ml χυμού πορτοκαλιού
-100 γραμμάρια καρύδας (χωρίστε δύο κουτάλια για ψεκασμό)
-300 γραμμάρια αλεύρι
-1 μπέικιν παουντερ

για το σιρόπι
-300 ml χυμού
-5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-3-4 κουταλιές μαρμελάδα επικάλυψης
πασπαλίζουμε με καρύδα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ Ζάχαρη, Βανίλια, και λάδι και τα αναμιγνύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα πορτοκαλάδας.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα ένα βουτυρωμένο ταψί 30χ22 εκ.
Ψήνουμε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού, ζάχαρη και το βράζουμε να δέσει. Ρίχνουμε το σιρόπι με την κουτάλα πάνω από το κέικ και το αφήνουμε σκεπασμένο να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Όταν απορροφηθεί από το κέικ, καλύψτε με 3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και πασπαλίζετε με καρύδα

Καλή Επιτυχία

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση