Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι

Η ζύμη περιέχει καρότα, που κάνει το κέικ ζουμερό

Υλικά

100 γραμμάρια φρυγμένα φιστίκια
300 γραμμάρια καρότα
4 αυγά
100 γραμμάρια φυστίκια
100 γραμμάρια ζάχαρης
20 γραμμάρια γάλακτος
20 γραμμάρια σπορέλαιο
60 γραμμάρια κακάο
60 γραμμάρια κορν φλαουρ
12 γραμμάρια μπεικιν
μια πρέζα αλάτι

Γλάσο σοκολάτας

100 γραμμάρια σοκολάτας με 50% περιεκτικότητα σε κακάο
30 γραμμάρια γάλακτος
50 γραμμάρια βουτύρου
50 γραμμάρια φρυγανισμένα φιστίκια

Τα συστατικά έχουν σχεδιαστεί για ένα κέικ με διάμετρο 18 cm, ύψος 4 cm και βάρος 1000 γραμμάρια.

Ας μαγειρέψουμε

Αλέστε σε ένα μπλεντερ 100 γραμμάρια ψημμένων φιστικιών
Εάν θέλετε, τα φιστίκια μπορούν να αντικατασταθούν με καρύδια.
Τρίβουμε τα καρόδα σε τρίφτη στο λεπτό
Δεν τα στίβω τα καρότα, αλλά αν είναι κάποια πολύ ζουμερά και βγάλουν χυμους τότε στραγγίζετε

Ανακατέψτε σε ένα μπολ κορν φλαουρ, κακάο, 12 γραμμάρια ή 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν για και μια πρέζα αλάτι.
Ρίξτε μεσα σε ένα μπολάκι με το σπορελαιο 20 γραμμάρια και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε

Σπάζουμε 4 αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Η ζάχαρη σε αυτή τη συνταγή μπορεί να προστεθεί ανάλογα με το πόσο γλυκό σας αρέσει
και πόσο γλυκά είναι τα καρότα σας.

Κοσκινίστε μέσα στα αυγά , το μείγμα κακάο, κορν φλαουρ, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το λάδι με το γάλα, ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει
Προσθέστε καρότα. Ανακατέψτε.
Προσθέστε ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τη ζύμη στην φόρμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά, σε φόρμα με διάμετρο 18 εκ. Καλύπτω το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας με χαρτί
ψησίματος. Το κέικ μου ψήθηκε για 55 λεπτά.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα του κέικ με μία οδοντογλυφίδα.
Τρυπήστε, να δείτε εάν δεν υπάρχουν υπολείμματα υγρής ζύμης πάνω στην οδοντογλυφίδα,
αλλιως το κέικ είναι έτοιμο.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμάστε το γλάσο
Προσθέστε 100 γραμμάρια ψιλοκομμένης σοκολάτας σε 30 γραμμάρια γάλακτος και 50 γραμμάρια βουτύρου. Πάρτε όποια σοκολάτα θέλετε.
Λιώνουμε τα πάντα μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε 50 γραμμάρια ψημένα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατέψτε
Αφήστε το γλασσο να κρυώσει έτσι ώστε να μην είναι πολύ υγρό και και καλύψτε το κέικ

Πρώτα καλύψτε το κέικ με σοκολάτα απο την άκρη προς τα μέσα και ταυτόχρονα πλάγια.


Αφήστε το γλασσο και το κέικ να στεγνωσει και μετα μπορεί να σερβιριστεί

Σας εύχομαι καλή όρεξη και καλή διάθεση!

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη πίτα λαχανικών
Επόμενο άρθροΓΙΓΑΝΤΕΣ / Φασόλια γίγαντες 🎄