Κέικ πορτοκαλιού με σάλτσα σοκολάτας

Advertisement

Είδα αυτό το κέικ στο Citrus and Candy, σε αυστραλιανό ιστότοπο που έχει φανταστικά πράγματα. Μου άρεσε, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή από το να το κάνω, αν και με τον δικό μου τρόπο.

Συστατικά

165 γρ. Αποφλοιωμένα ωμά αμύγδαλα
165 γρ. Ωμά αμύγδαλα με δέρμα
3 πορτοκάλια χυμός
3 αυγά
120 γρ. Ζάχαρη άχνη
1/2 μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι πορτοκαλιού:
120 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Πορτοκαλί
1 σφηνακι Cointreau ή Grand Marnier
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
1/2 δισκίο επιδόρπια σοκολάτας Lindt 70%
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Παρασκευή

1. Πρώτα πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.
Τα βάζουμε στη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε κομμάτια για να αφαιρέσουμε τους σπόρους, αν τους έχουμε, και το κεντρικό λευκό μέρος (έτσι ώστε το κέικ να μην γίνει πικρό). Στη συνέχεια, με την φλούδα και τα πάντα, τα αλέθουμε μέχρι να είναι σαν πουρέ.

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
3. Συνθλίβουμε τα αμύγδαλα μέχρι σχεδόν σε σκόνη .
4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το μπεικιν. Προσθέστε τον πουρέ πορτοκαλιού και ανακατέψτε προσεκτικά. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά ενσωματώνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα.
5. Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα περίπου 22 cm και ρίξτε το μείγμα.

Advertisement

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (όπως πάντα, εξαρτάται από κάθε φούρνο). Θα είναι έτοιμο όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.
6. Τώρα φτιάχνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού, και γι ‘αυτό πρέπει να τρίβουμε μόνο το πορτοκάλι και να βάζουμε το ξύσμα σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
Βάζουμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να πήξει λίγο. Έξω από τη φωτιά προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε.
7. Βγαζουμε το κέικ το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια. Σιγά σιγά το περιχύνουμε με το σιρόπι πορτοκαλιού (με ένα κουτάλι, γιατί ξεχειλίζει).

Για να φτιάξετε τη σάλτσα σοκολάτας, λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε
χαμηλή ισχύ. Προσέξτε να μην το κάψετε αν το κάνουμε στο μικροκυμάτων!

Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα σοκολάτας.

ΠΗΓΗ: https://nicemedee.club/

Advertisement