Ψήνουμε το πιο νόστιμο κέικ με ξηρούς καρπούς! Δες τη συνταγή μας και απόλαυσε μια μοναδική γεύση.

Συστατικά:

-Γάλα ζεστό – 200 ml
-Ζάχαρη – 100 γρ
-Μαγιά – 6 γρ
-Αυγό – 1 τεμάχιο (και 1 απράδι)
-Αλεύρι – 500 γρ
-Αλάτι – 1 κουτ.γλ
-Βούτυρο – 50 γρ ανά ζύμη
-Βούτυρο -100 γρ για το άλειμμα της ζύμης

Γέμιση:
-Καρύδια 300 γρ
-Ζάχαρη 120 γρ

Εκτέλεση

Προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε καλά, προσθέστε το αυγό, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Για τη γέμιση ανακατεύουμε στο μπλέντερ τα καρύδια και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, ανοίγουμε το καθένα, την αλείφουμε με βούτυρο και την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με γέμιση,
την τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε μια πλεξούδα από 2 ρολά.

Αλλειψτε προσεκτικά την επιφάνεια του κεικ με ασπράδι αυγού. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, τρυπήστε 10-12 τρύπες σε όλη την επιφάνεια
του κεικ. Αυτό επιτρέπει στον ατμό να διαφεύγει από το εσωτερικό του ώστε να μην αποχωρίζονται τα στρώματα.
Πασπαλίστε με τφιλε αμυγδαλου.

Τοποθετούμε σε φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά👌

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου Κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤο Κέικ των Γιαγιάδων μας