Κέικ Σοκολάτας με Κεράσια
Σήμερα θα προσφέρω μια συνταγή για κέικ σοκολάτας με κεράσια 🔥 αυτός είναι σίγουρα ένας συνδυασμός γεύσεων που πάντα κερδίζει.
Έκανα σε φόρμα 24 εκατοστών, αλλά νομίζω με μικρότερο σχήμα θα είναι ψηλότερο
Υλικά
Κεικ:
70 γρ μαύρη σοκολάτα
0 γρ λάδι
αυγά
200-250 γρ αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο, κοιτάξτε τη συνοχή!)
7 γρ μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι, βανίλια
170 ml κεφίρ
50 γρ ζάχαρη
200 γρ κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
Γεμιση:
200 γρ κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
50 γρ ζάχαρη
8 γρ κορν φαλουερ
15 ml νερό
Γκάναζ:
80 γρ σοκολάτα
100 ml ζεστή κρέμα
Εκτέλεση
1) Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπεν μαρι
2) Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
3) Xτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μειγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4) Προσθέστε κεράσια στην τελική ζύμη και ανακατέψτε καλά
5) Ρίξτε τη ζύμη σε μια φόρμα με χαρτί ψημένη και ψήστε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ελέγξτε με μια οδοντογλυφιδα).
το έτοιμο κέικ αφηνεται να κρυωσει
6) Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
– Ανακατέψτε το κορν φλαουερ με νερό μέχρι να ομογενοποιηθει
– Σε ένα μπολ βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
– Προσθέστε το διαλυμένο κορν φλαουερ. Ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε μέχρι να πήξει
– Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε άλλο δοχείο και κρυώνουμε
7) Ετοιμάστε γκαναζ:
Λιώστε τη σοκολάτα και προσθέστε ζεστή κρέμα γαλακτος. Ανακατεψτε
Ρίξτε την γκαναζ στο κέικ, βάλτε το στο ψυγείο για 29 λεπτά. Μετά βγάζουμε και βάζουμε από πάνω τη γέμιση κεράσι
Όλα, το κέικ είναι έτοιμο) 💕
Απολαύστε!!! 😍😉