Κέικ Σοκολάτας με NUTELLA

ΥΛΙΚΑ :

 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 6 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
 1/4 κουταλάκι αλάτι
 1 μήλο ψιλοκομμένο
 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
 2 κουταλιές της σούπας Nutella

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ προσθέστε το μήλο, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λάδι, το κακάο, τη Nutella και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάλτε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι (ξηρά συστατικά) και κάντε μια τρύπα στο κέντρο.
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και διπλώστε προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μην ανακατεύετε πολύ.
Ρίξτε το βραστό νερό στο μίγμα και ανακατέψτε για να το συνδυάσετε.
Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί ψησίματος.
Ψήστε για 30 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στη μέση, εάν βγει καθαρή, το κέικ σας είναι έτοιμο.
Αυτό το κέικ πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε για να είναι πιο δεμένες οι γεύσεις. Κόβετε σε 12 κομμάτια και απολαμβάνετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Κοτόπουλο με Πιπεριές
Επόμενο άρθροΜπριζόλα με πιπεριές στο τηγάνι