Το Καζάν ντιπί είναι ένα γλυκό που χρειάζεται υπομονή, αλλά η προσπάθεια αξίζει την απόλαυση! Μην ανησυχείτε αν η ζάχαρη καεί λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο, αυτό είναι που δίνει το ξεχωριστό γούστο! Eτσι πρέπει να είναι αυτό το συγκεκριμένο Γλυκάκι κόλαση να καεί η ζάχαρη, εκεί είναι όλη η νοστιμιά!!

Υλικά:

2 λίτρα γάλα
320 γραμμάρια ζάχαρη
160 γραμμάρια νισεστέ
2 βανίλιες
140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη (για το καραμέλωμα)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λιτρο γάλα και την ζάχαρη ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπωλ ρίχνουμε μισό λίτρο γάλα και το νισεστε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του νισεστε στην κατσαρόλα ρίχνουμε τις βανίλιες και το ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκατοστών στο μάτι και ρίχνουμε μέσα 140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά σε όλο το τηγάνι την κρέμα και το αφήνουμε πάνω στην φωτιά χωρίς ανακάτεμα μέχρι να βγάζει
καφέ φουσκάλες. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Καλή επιτυχία!!

Το Καζάν ντιπί είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που προέρχεται από την τουρκική κουζίνα, αλλά έχει γίνει αγαπητό σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η Συνταγή είναι της κας Annamaria Trepekli