Δείτε Επίσης: Μηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας | Μία γέματη γεύση Μηλόπιτα με γιαούρτι και μέλι

Γρήγορη μηλόπιτα με καρύδι

Συστατικά:

-2 αυγα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
-1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
-1 ποτήρι γάλα
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-2 μεσαία μήλα (καθαρισμένα, τετηγμένα)
-2 κουταλιές αλεύρι
-1 μπέικιν πάουντερ
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (αποξηραμένα σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα που σας αρέσουν)
-5-6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα για να καλύψετε το ψημένο κέικ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά,ζάχαρη και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη πολύ καλά να ασπρίσει.
Προσθέστε το σιμιγδάλι και χτυπήστε, μετά προσθέστε τα καρύδια και ανακατεύετε και προσθέστε το γάλα και το λάδι.

Τρίψτε στον τρίφτη 2 μήλα μεσαίου μεγέθους και προσθέστε μέσα στο μείγμα με τα καρύδια, επιπλέον ρίξτε το αλεύρι, και το μπεικιν παουντερ και ανακατέψτε.
Τέλος προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες 1/2 φλιτζάνι αν θέλετε (περίπου 80-100gr)
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασσμένο φούρνο. Μέχρι να διαχωριστεί από το ταψί (22×32). Ελέγξτε με οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο
Τέλος καλύψτε με 5-6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα όπως θέλετε και πασπαλίστε με καρύδια, καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα όπως θέλετε

Δείτε Επίσης: Μηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας | Μία γέματη γεύση Μηλόπιτα με γιαούρτι και μέλι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥγρό κέικ με καρύδα…Απλή, υπέροχη γεύση
Επόμενο άρθροΣφολιάτα με τυρί…Πιτοτυρόψωμο αέρος