Υλικά:
3 αυγά
120 ml γάλα
180 γρ. ζάχαρη
120 ml καλαμποκέλαιο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πλάκα κουβερτούρα σε κομμάτια (για γαρνίρισμα ή για μέσα στο κέικ)
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C και βούτυρε και αλεύρωσε το ταψί σου.
Σε ένα μπολ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να αυξηθεί ο όγκος του.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακάτεψε καλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίξε το μείγμα στα φορμακια mauffins ψήσε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσεις στο κέντρο
Αφού βγάλεις από τον φούρνο, άφησέ το να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια, γαρνίρισε με τα κομμάτια της κουβερτούρας.
Μπορείς να τα προσθέσεις από πάνω, ή να τα ανακατέψεις στο μείγμα πριν το ψήσιμο για ένα πιο ενσωματωμένο αποτέλεσμα.
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου