Ψωμί χωρίς Ζύμωμα

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
2 κουταλιές μαγιάς
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη προαιρετικά
1 ¼ κουταλάκι αλάτι
Προσθέστε 1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό εάν είναι απαραίτητο

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ρίξτε μέσα και χτυπήστε ελαφρά όλα τα συστατικά εκτός από το νερό.
Ρίξτε απαλά ζεστό νερό και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
Μετά την ανάμιξη και δεν έχουν απομείνει ίχνη αλευριού, καλύψτε το μπολ με περιτύλιγμα και αφήστε το να φουσκώσει για 2-3 ώρες ή να γίνει διπλό σε μέγεθος.
Ψήσιμο απευθείας στο φούρνο
Ελαφριά πασπαλίστε το ταψί με αλεύρι καθώς και τα χέρια σας. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στο ταψί και διαμορφώστε την είτε σε κορμό είτε σε στρογγυλό σχήμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλύψτε χαλαρά με καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Όταν είστε έτοιμοι για ψήσιμο, πάρτε ένα κοφτερό μαχαίρι και κάντε 3 – 4 σχισμές / κάθετες πάνω από τη ζύμη σε βάθος περίπου 2 εκ. Επαναδιαμορφώστε τη ζύμη εάν χρειάζεται.
Τοποθετήστε το ταψί με ζύμη μέσα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα και βγάζετε έναν υπόκουφο ήχο όταν το πατάτε.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ: Τοποθετήστε ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι με ακροφύσιο ψεκασμού και ψεκάστε το ψωμί κάθε 5 – 10 λεπτά ενώ ψήνετε για να του δώσει μια πιο τραγανή κρούστα και μια λαμπερή γυαλάδα.


Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ Μπανάνας
Επόμενο άρθροΝτομάτες και Πιπεριές Γεμιστές….με 3 βασικά μυστικά