ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΉ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ … με κόκορα αλανιαρη!!!!
Παραδοσιακό μαμαδιστικο Κυριακάτικο φαγακι!!!!!

Υλικά

1/2 κόκορας χωριάτικος ( 2 κιλά περίπου)
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγαλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλ. κρασί
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι ( θα βγάλει και ο κόκορας το λιπακι του)
1 ξύλο κανέλας
1 κ.γ σκόνη κανέλας
1 κ.γ κύμινο
3 -4 μοσχοκαρφια ( γαρύφαλλα)
5 κόκκους μπαχάρι
1 δαφνοφυλλο
1κ.σ πάπρικα γλυκιά
λίγο μπούκοβο προαιρετικά αν το προτιμάτε πιο πικάντικο
1 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
1 1/2 πακέτο μακαρόνια το 5 νούμερο ή ακόμα καλύτερα νούμερο 2

Εκτέλεση

Τεμαχιζω σε μερίδες τον κόκορα και τον στεγνώνω καλα με χαρτί κουζίνας.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το λαδακι μου να κάψει και σοτάρω καλά το κρέας να πάρει τραγανό χρώμα!!!!
Προσθέτω τα κρεμμύδια και το σκόρδο και γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτω παράλληλα τα μπαχαρικά μου και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρω ώστε να ανταλλάξουν αρώματα.
Έπειτα σβήνω με το κρασί. Αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και νεράκι τόσο όσο να σκεπάσει τον κόκορα. Αλατοπιπερωνω και αφήνω να σιγοβρασει μέχρι να μαλακώσει να γίνει λουκούμι το κρέατακι και να μελωσει η σάλτσα.
Βράζω τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό .
Σουρωνω και τα γυρίζω πίσω στην κατσαρολα μου.
Τα βουτυρωνω ελαφρώς και παίρνω με μια κουτάλα σάλτσα από τον κόκορα και τα περιλουζω!!!!
Ανακατεύω να πάει παντού η σαλτσουλα και να εισχωρήσει στα χοντρά μακαρόνια μου.
Σερβίρω με κρέατακι , επιπλέον σαλτσα και κεφαλογραβιέρα τριμμένη η κεφαλοτύρι.!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Τζέλα Αντωνοπούλου