Ρύζι με Κοτόπουλο αλα κρεμ με Μανιτάρια και πιπεριες Τρικολόρε

Αυτό το πιάτο συνδυάζει αρμονικά διάφορα υλικά, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη υφές και χρώματα.

Θετικά:

  • Πλούσια γεύση: Το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και η κρέμα γάλακτος δίνουν μια πλούσια και κρεμώδη γεύση στο ρύζι, ενώ η τρικολόρε προσθέτει μια πινελιά φρεσκάδας και χρώματος.
  • Ενδιαφέρουσες υφές: Η αντίθεση μεταξύ του μαλακού ρυζιού, του ζουμερού κοτόπουλου και των τραγανών μανιταριών δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αίσθηση στο στόμα.
  • Εύκολο στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Πλήρες γεύμα: Το πιάτο είναι θρεπτικό και χορταστικό, αποτελώντας μια ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
2-3 πιπεριές τρικολόρε, κομμένη σε λωρίδες
200 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. ρύζι μπασματι
1/2-1 ποτηρι κρασιου κρασι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Κονιακ

Εκτέλεση:

Για το ρύζι.
Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι μετα ρίχνω το ρύζι σβήνω με λίγο κρασί αλάτι και πιπέρι κουρκουμα ρίχνω ζεστό νερό και τον αφήνω να σιγοβράζει μέχρι να είναι έτοιμο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι τα μανιτάρια το κοτόπουλο πιπεριές χρωματιστές σβήσω με κονιάκ.
Αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά κουρκουμα κρέμα γάλακτος και μουστάρδα.
Αφήνω να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλη Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Natasa Cuka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με ελιές και ρύζι σοτέ

Κοτόπουλο με ελιές και ρύζι σοτέ

Υλικά

1 κοτόπουλο σε κομμάτια
⅓ κούπας λάδι
3 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια
⅓ κούπας λευκό κρασί
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
150γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι
Για το ρύζι
250γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ (ίσως και παραπάνω) λίτρο ζωμό λαχανικών
Λάδι, αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο ώσπου να μαραθεί. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κότας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το μισό κρασί και αφήνουμε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το υπόλοιπο κρασί, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 15-20 λεπτά ακόμη, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Για το ρύζι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελάχιστα. Προσθέτουμε το ζωμό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να τραβήξει όλα τα υγρά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρωματική Κις Λορεν με κιμά μπέικον και μανιτάρια: Γεύση που απογειώνεται
Επόμενο άρθροΑμαρτωλό Ρολό: Σοκολατένια Απόλαυση με Καραμελωμένα Καρύδια