Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα

Συστατικά

350 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμα
250 γρ. κιμά αιγοπροβειο ή χοιρινό
1 φλιτζάνι ρύζι μεσαίου μεγέθους
1 μεσαία μελιτζάνα
2 παχιά φύλλα πίτας (650 grms)
Ένα μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό και φρέσκο ​​δυόσμο και αποξηραμένη ρίγανη
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
2 ή 3 σκελιδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κσ ντοματοπελτέ

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε το κομμένο κόκκινο κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέστε το κιμά με τα φύλλα δάφνης και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, την κανέλα και μαγειρέψτε
για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το να μαγειρεύεται όσο θέλετε το κρέας. Μαγείρευα το κρέας για 2 ώρες σε χαμηλή
φωτιά και πρόσθεσα νερό όταν χρειαζόμουν).
Προσθέστε το ρύζι και λίγο νερό εάν χρειαστεί. (Το μείγμα δεν χρειάζεται να είναι
πολύ στεγνό).
Αφήστε το ρύζι να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Σταματήστε το μαγείρεμα όταν το ρύζι είναι
al dente.

Εν τω μεταξύ, κόψτε τη μελιτζάνα. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και ψήστε στις δύο πλευρές.
Βουρτσίστε ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί με ελαιόλαδο.
Στρώστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας
Ρίχνουμε το ρύζι και το μείγμα κρέατος (Προσθέστε λίγο νερό εάν είναι πολύ στεγνό).
Καλύψτε από πάνω με ψητές μελιτζάνες.
Κόψτε το επιπλέον φύλλο στην πάνω πλευρά.
Στρώστε στο δεύτερο φυλλό και κλείστε τα κενα με τα δάχτυλά σας ή ένα πιρούνι γύρω γύρω.
Κόψτε το επιπλέον φύλλο.
Βουρτσίστε από πάνω με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 °) μέχρι να ροδίσει.
Και τελειώσατε! Χαλαρώστε και απολαύστε το με κάποια ελληνική σαλάτα

Προηγούμενο άρθροΚουραμπιέδες αστέρια
Επόμενο άρθροΤο πιο φινετσάτο Μαρμάρινο Κέικ