Συστατικά
4 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο τεμαχισμένο
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν επιπλέον για το βούρτσισμα του φύλλου  
1 πράσο  ψιλοκομμένο
455 γραμ. φυλλο για πίτα αποψύχεται όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια / ζωμός κοτόπουλου 720 ml
1/2 φλιτζάνι / 100 γραμμάρια μακρύκοκο ρυζιού
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/4 κουταλιού της σούπας σκόρδο
1/2 κουταλάκι σκόνη κύμινο
1/4 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι / 100 γραμμάρια χρυσής σταφίδας
1/2 φλιτζάνι / 70 γρ κουκουναρι
1/2 φλιτζάνι / 75 γρ καθαρισμένα αμύγδαλα 
255 g κεφαλοτύρι τριμμένο τυρί
255 g γραβιέρα τυρί τριμμένο
Πιπέρι

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει , περίπου 8 λεπτά. Αλατίστε με λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνια / 360 ml του ζωμού κοτόπουλου σε ένα μέτριο δοχείο, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε. Μειώστε τη φωτιά στη μέση και μαγειρέψτε το ρύζι . Θα έχει απορροφήσει όλο το ζωμό. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο, τα μπαχαρικά, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τα αμύγδαλα και τα τυριά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε σε άλλο 1/2 φλιτζάνι ζωμού. Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα πράσα.
Απλά λαδώστε ένα μεγάλο ταψί 25 x 33 x 5-cm και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 ° C (σήμα αερίου 4). Στρώστε 5 φύλλα φύλλα στο κάτω μέρος του τηγανιού, βουρτσίζοντας το καθένα με ελαιόλαδο. Απλώστε το γέμισμα ομοιόμορφα πάνω από το τελευταίο φύλλο και καλύψτε με 4 ακόμη φύλλα, βουρτσίζοντας το καθένα με ελαιόλαδο. Πατήστε τα στρώματα ελαφρώς με τις παλάμες των χεριών σας. Περικοπή των άκρων με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλούδισμα για να κάνει το χείλος καθαρό. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια και ψήστε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσει. Βγάλτε την, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροAλλιώτικη στριφτή με φέτα..
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα με πορτοκάλι….Βιολογική