Κιμαδόπιτα με έτοιμο φύλλο 🤤🤤

Κιμαδόπιτα με έτοιμο φύλλο Χορταστική και λαχταριστή πίτα με κιμά, που μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο!

Υλικά

1 πακέτο ζύμης φύλλο 500 γρ.
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χλιαρό νερό για το ράντισμα

Για τη γέμιση
400 γρ. κιμά από ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτός

Εκτέλεση

Προετοιμάστε πρώτα τη γέμιση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο, προσθέτετε το κιμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και το τσιγαρίζετε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας, προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε απαλά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά, στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε το πρώτο φύλλο και το αλείφετε με ένα μειγμα από χλιαρό νερό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 70-30%).
Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και αλείψτε το με τον ίδιο τρόπο.
Βάλτε λίγη από τη σάλτσα κρέατος, είτε πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια, είτε σχηματίζοντας μια γραμμη με γεμιση μερικά εκατοστά από τη βάση του ορθογωνίου της ζύμης (από το μακρύτερο μέρος) και στη συνέχεια τυλίξτε το σε ρολό.
Τώρα τυλίξτε το σε με τη γέμιση πάνω του (προσέχοντας) και τοποθετήστε το στο κέντρο της ελαφρά λαδωμένου ταψιου.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τοποθετήστε τα υπόλοιπα ρολά ομόκεντρα στη φόρμα μέχρι να γεμίσουν.
Κοβετε την πίτα αλλειφετε με λαδι ή βούτυρο
Ψήνετε την πίτα στους 180-190°C περίπου για 30-40 λεπτά, ελέγχοντας το χρόνο ψησίματος. Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗLe Meravigliose Ricette di Ana
Προηγούμενο άρθροΡολό κιμά γεμιστό με μορταδέλα ψητές κόκκινες πιπεριές και κασέρι, με πατάτες και πιπεριές ψημένες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με Πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας.Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό πιάτο!😊🌶🌶