Ζυμαροπιτάκια με Φέτα (Greek & English)

ΥΛΙΚΑ

250γρ. Αλεύρι
1/3 Φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
3/4 Ποτηριού νερό χλιαρό
Λίγο αλάτι
1 Φλιτζάνι τσαγιού τρίμα φέτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια. Τα πλάθουμε στρογγυλά και ανοίγουμε μαι λακκούβα. Τα γεμίζουμε με λίγη φέτα και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί. Πατάμε το ζυμάρι να γίνει σαν πίτα.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε την κάθε πίτα περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

ΠΗΓΗ: www.queen.gr

Dough Pie with Feta

Ingredients

250g Flour for all purpose
1/3 cup olive oil
3/4 glass of lukewarm water
Some salt
1 cup crumbled Feta or riccota

Instructions

In a bowl, whisk the flour, olive oil, salt and little by little add the lukewarm water,
knead until we have a smooth dough that will not be sticky to the hands.
Divide the dough into 10 balls. We form them as a ball and open a hole in the middle of ball.

Fill them with a little crumble feta and close the ball dough.
Pat the dough to make it like a pie.
Heat a nonstick skillet and fry each pie for about 4 minutes on each side.

ΠΗΓΗ: www.queen.gr

Προηγούμενο άρθροΚέικ “Μπαμπάς”
Επόμενο άρθροΠατατοπιτάκια…καταψύξτε και φάτε όποτε θέλετε