Κοκκινιστά με φασολάκια χλωρά με κρέας

Διαφήμιση

Υλικά

1200 γραμ. αρνάκι, κατσικάκι ή χτενι μοσχάρι
1½ κιλό φασολάκια φρέσκα
4 ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 – 6 κλωνάρια σέλινο ψιλοκκομένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
½ πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
¾ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε.
Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες και το πλένουμε, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και το σοτάρουμε.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάροντας για 2΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το σέλινο, τον πελτέ, τα καρότα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 3 φλιτζάνια νερό. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).

Διαφήμιση

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. (Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).
Τότε ρίχνουμε και τα φασολάκια, στην κατσαρόλα.
Από αυτή τη φάση και μετά δεν ανακατεύουμε το φαγητό, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 25΄ με 30΄ ακόμα, µέχρι να βράσει το φαγητό μας, να πήξει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση