Συστατικά :
1 kgr κιλό μικρά Κολοκυθάκια .
230 γρ κιμά βοδινό ή αρνίσιο
230 γρ ρύζι (1 φλιτζάνι)
Αλάτι, για την γεύση
1/4 κουτ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
1 κουτ. μπαχάρι
1/2 κουτ. μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο.
Σάλτσα γιαουρτιού:
4 φλιτζάνια απλό γιαούρτι
700 gr κορνφλαουρ
3 κουταλιές της σούπας. κρύο νερό (για διάλυση του κορν φλαουρ)
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, λιωμένο
Αποξηραμένη μέντα,
Κατευθύνσεις
Προετοιμασία της Γέμισης: Ξεπλύνετε σχολαστικά το ρύζι και μουλιάστε το για 20 λεπτά
και στραγγίστε καλά. Ανακατέψτε το ρύζι, το κρέας, το λάδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά και αφήστε τα στην άκρη.
Προετοιμάστε τα κολοκυθάκια: Αδειάστε τα κολοκυθάκια από το εσωτερικό τους πυρήνα
και βάλτε σε ένα μπολ γεμάτο με νερό. Στραγγίστε καλά και γεμίστε τα με την προετοιμασμένη γέμιση αφήνοντας το 1/3 κενο από πάνω για να επιτρέψετε το ρύζι να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα κολοκυθάκια με νερό και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια κατα τα 3/4.
Σάλτσα γιαουρτιού: Διαλύστε το κορνφλαουρ σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε το γιαούρτι με το διαλυμένο κορνφλαουρ. Αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς (μην σταματήσετε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει).
Προσθέστε τα κολοκυθάκια στην σάλτσα γιαουρτιού. Βάλτε 1 κουτ. λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το σκόρδο και το δυόσμο στη συνέχεια ρίξτε τα στα κολοκυθάκια και το γιαούρτι.
Σιγοβράστε (ακάλυπτα) έως ότου τα κολοκυθάκια είναι τρυφερά.
Αλατίστε και ρίξτε αποξηραμένη μέντα. Σερβίρετε με άσπρο ρύζι.
Διακόσμηση με κουκουνάρι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σάλτσα γιαουρτιού με σάλτσα ντομάτας και είναι τόσο νόστιμο.
Stuffed zucchinis cooked in yoghurt
Ps. You can replace the yogurt sauce with tomatoes sauce and it’s so delicious .
Ingredients :
2.2 lb small Zucchini (1 kg).
8 oz ground meat (beef or lamb)
8 oz rice (1 cup)
Salt, to taste
1/4 tsp. nutmeg ( optional )
1 tsp. all spice
1/2 tsp. black pepper
Olive oil.
Yoghurt Sauce:
4 cups Plain Yoghurt
1 1/2 tbsp. corn starch
3 tbsp. cold water (for dissolving the corn starch)
1 tbsp. garlic, minced
Dried Mint, to taste
Directions
Prepare the Filling: Thoroughly rinse the rice and soak it for 20 minutes and drain well. Mix the rice, meat, oil, salt and spices together and set aside.
Prepare the Zucchini: Hollow the zucchinis with a vegetable corer and place in a bowl full of water. Drain well and stuff with the prepared filling leaving 1/3 on top to allow the rice to expand.
In a saucepan, cover the zucchinis with water and bring to a boil. Lower the heat and simmer until the zucchinis are 3/4 done.
Cook the Yoghurt: Dissolve the corn starch in cold water. In a saucepan, combine the yoghurt with the dissolved corn starch. Bring to a boil stirring constantly (do not stop stirring until it boils).
Add the zucchinis to the cooked yoghurt. Heat 1 tsp. of oil in a skillet and cook the garlic and mint then pour them on the zucchinis and yoghurt. Simmer (uncovered) until the zucchinis are tender.
Re-Season with salt and dried mint. Serve hot with white rice .
Decorating it with pine .
Credit Hanan Malkawi