Θυμάστε τα ζεστά, τραγανά κολοκυθάκια που μας έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας; Η μυρωδιά τους μοσχομύριζε όλη την κουζίνα και η γεύση τους ήταν ασύγκριτη.
Ήρθε η ώρα να αναβιώσουμε αυτές τις γλυκές αναμνήσεις φτιάχνοντας τα ίδια λαχταριστά κολοκυθάκια για τα δικά μας παιδιά και φίλους.

Υλικά:

3-4 τρυφερά κολοκυθάκια
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Ανθός αλατιού για να αλατίσουμε τα κολοκυθάκια

Για το Χυλό (Κουρκούτι):

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουερ
1 και λίγο ακόμη φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα παγωμένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικό)
Ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο
για 2-3 ώρες να στραγγίξουν τα υγρά τους.

Για το χυλό
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Βάζουμε την παγωμένη μπύρα (χωρίς αφρό) σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και
το κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας (αν
θέλουμε) και τα μυρωδικά (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά.
Ο χυλός πρέπει να είναι αφράτος και χωρίς σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα στεγνώνουμε καλά με πετσέτα.

Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βουτάμε κάθε φέτα κολοκυθάκι στον χυλό και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Αφήνουμε τα κολοκυθάκια σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι.
Σερβίρουμε ζεστά, αμέσως μετά το τηγάνισμα, για να απολαύσουμε την τραγανή υφή τους.

 

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι του Τεμπέλη: Γιατί να Κουράζεσαι, Όταν Μπορείς να Απολαύσεις;
Επόμενο άρθροΧωρίς μίξερ, χωρίς κόπο: Τέλεια τυροπιτάκια σε χρόνο dt