Αν ψάχνεις για ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια, τότε το κοντοσούβλι στο φούρνο με πατάτες είναι η τέλεια επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση του κοντοσούβλι με την ευκολία του ψησίματος στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό και γευστικό πιάτο που θα λατρέψουν όλοι.

Υλικά:

Κοντοσούβλια έτοιμα μαριναρισμένα από τον χασάπη
Πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Πιπέρι μαύρο
Πάπρικα καπνιστή
Κουρκουμάς
Σκόρδο σε σκόνη
Ρίγανη
Αλάτι
2 κσ Μουστάρδα
Χυμός ενός λεμονιού
1 κσ Μέλι
1 κσ λάδι
Νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τις πατάτες με όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και το λάδι.
Βεβαιώσου ότι όλες οι πατάτες έχουν καλυφθεί ομοιόμορφα με τα αρώματα.
Στρώσε τα μαριναρισμένα κοντοσούβλια σε ένα μεγάλο ταψί και ρίξε από πάνω λίγο επιπλέον λάδι.
Πρόσθεσε τις αρωματισμένες πατάτες γύρω από τα κοντοσούβλια. Ρίξε ένα ποτήρι νερό στο ταψί.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Στα μισά του χρόνου, γύρισε τα κοντοσούβλια από την άλλη πλευρά.

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Kalisperati