Η συνταγή Κοτομπουτάκια φιλέτο με πατάτες φούρνου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσεις ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα στο σπίτι. Η μαρινάδα με ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και κουρκουμά προσδίδει στα μπουτάκια κοτόπουλου μια πλούσια γεύση, ενώ οι πατάτες μαγειρεμένες μαζί απορροφούν όλα τα αρώματα.
Υλικά:
8 μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο
Πατάτες (ποσότητα ανάλογη με την προτίμησή σας)
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά Λαχανικών Bio
Ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
Κουρκουμά
Αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου με το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι, τη Νοστιμιά Λαχανικών, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και τον κουρκουμά. Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησε τα μπουτάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όσο περισσότερο μπορείς).
Κόψε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και ανακάτεψέ τις με την μαρινάδα και αυτες.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθέτησε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τις πατάτες.
Ψήσε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σερβίρισμα: Σερβίρε ζεστό με μια φρέσκια σαλάτα.
H Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi