Συστατικά

  • 650 γρ κοτόπουλο (χρησιμοποίησα μπούτι χωρίς πέτσα)
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • στη μύτη απο 1 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 τσιμπιές τριμμένο μπαχάρι
  • 1 γεμάτο κ.γ αλάτι
  • 800-1000 γρ φρέσκια ντομάτα ή τη μισή ποσότητα σε συμπυκνωμένη
  • 1-2 καρότα
  • 1 πρασινη πιπεριά κέρατο
  • 1.5 lt βραστό νερό
  • 500 γρ ζυμαρικό (χρησιμοποίησα πένες ολικής)

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-190 σε αέρα
2 Φοράς γάντια μιας χρήσης και πλένεις το κοτόπουλο. Αφαιρείς κάθε ορατό λίπος και το ψεκάζεις με ξύδι
3 Τοποθετείς λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετείς τα κομμάτια κοτόπουλου αραιά και ψήνεις μέχρι να είναι έτοιμο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Για το μέγεθος που βλέπεις στις φωτός, χρειάζονται 30 λεπτά
4 Τρίβεις τις ντομάτες, ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, λιώνεις το σκόρδο
5 Τοποθετείς ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι, κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, ανακατεύεις και ανάβεις το μάτι
6 Σοτάρεις καλά το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς και μετά από 1-2 λεπτά, προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα
7 Βράζεις μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας (δες και την αντοίστοιχη φωτό)
8 Εν τω μεταξύ έχεις βάλει νερό να βράζει στο βραστήρα
9 Ψιλοκόβεις πιπεριές και καρότα
10 Προσθέτεις το βραστό νερό, τα μακαρόνια, τις πιπεριές και τα καρότα
11 Μαγειρεύεις για 9 λεπτά
12Όταν θα είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το κόβεις σε μέγεθος μπουκιάς και το προσθέτεις στην κατσαρόλα
13 Αν δεν καταναλωθεί αμέσως το φαγητό, κατέβασέ το από τη φωτιά και ανακάτευε ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να μην παραβράσουν τα μακαρόνια
Credit to
Προηγούμενο άρθροΚουνουπιδοσαλάτα με τουρσί
Επόμενο άρθροΚεκάκια μπανάνας με καρύδια και παγωτό