Διαφήμιση

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και φέτα

Λίστα συστατικών:

8 μηροί κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ. κύμινο
1/2 κουτ. κανέλα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μέντα
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 Μάτσο μαϊντανό
1 κουτ. αποξηραμένος βασιλικός ή ρίγανη
50 g φέτα
Αλάτι και πιπέρι  για γεύση

Μέθοδος:

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίστε κοτόπουλο με ελαιόλαδο
Όταν το κοτόπουλο ροδίσει και στις δύο πλευρές, αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη
Κόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά στο ίδιο τηγάνι
Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και αρωματίστε για σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
Προσθέτουμε κύμινο, κανέλα και αποξηραμένο δυόσμο
Μετά το σοτάρισμα για 3 λεπτά, προσθέστε σάλτσα ντομάτας και νερό και ανακατέψτε καλά
Κόψτε τη μελιτζάνα σε κομμάτια και τοποθετήστε μέσα στη σάλτσα ντομάτας
Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και βυθίστε μέσα στην σάλτσα


Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίγανη, αλάτι και πιπέρι


Ραντίστε με ελαιόλαδο και μαγειρέψτε στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι σωθεί η σάλτσα και να πήξει. Τέλος τρίψτε από πάνω την φέτα και σερβίρετε

ΠΗΓΗ: Ken Kiriakos Panagopoulos

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση