Υλικά

για το κοτόπουλο:

4-6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε τέταρτα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαυροπίπερο
1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά λαχανικών
1 ποτήρι ζεστό νερό

για τη σάλτσα μουστάρδας:

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μουστάρδα απαλή
Χυμό από μισό λεμόνι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Μαυροπίπερο

για το δέσιμο της σάλτσας:

1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) κορν φλάουρ
Λίγο νεράκι

για τον κουσκούς:

1 κούπα κουσκούς
2 1/2 κούπες νερό (που βράζει)
Λίγο ελαιόλαδο
Μαυροπίπερο
1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά λαχανικών
Κεφαλοτύρι (προαιρετικό, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε το κοτόπουλο:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτετε το μαυροπίπερο και τη νοστιμιά λαχανικών.
Συμπληρώνετε με το ζεστό νερό και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.

για τη σάλτσα μουστάρδας:

Σε ένα βαζάκι χτυπάτε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το μαυροπίπερο.
Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μουστάρδας.
Αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις.
Διαλύετε το κορν φλάουρ στο νεράκι και το προσθέτετε στο φαγητό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Ετοιμάζετε τον κουσκούς:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει.
Προσθέτετε τον κουσκούς, το ελαιόλαδο, το μαυροπίπερο και τη νοστιμιά λαχανικών
Αφήνετε να βράσει για 8-10 λεπτά.
Αποσύρετε από την εστία και αφήνετε να απορροφηθεί το νερό.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μουστάρδας μαζί με τον κουσκούς.
Προσθέτετε κεφαλοτύρι, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Προηγούμενο άρθροΚέικ βανίλιας, πορτοκαλί και ροδάκινο
Επόμενο άρθροΕκμέκ Κανταϊφι με Λιβανέζικη κρέμα