Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα και παρμεζάνα

  • Η γεύση: Το πιάτο αυτό είναι μια πανδαισία γεύσεων. Η κρεμώδης σάλτσα με το σκόρδο αγκαλιάζει το τρυφερό κοτόπουλο, ενώ η παρμεζάνα προσθέτει μια πινελιά αλμυρής νοστιμιάς.
  • Η υφή: Το κοτόπουλο είναι ζουμερό και μαλακό, ενώ η σάλτσα έχει την τέλεια πυκνότητα, χωρίς να είναι βαριά.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως μανιτάρια, μπρόκολο ή σπανάκι, για να κάνετε το πιάτο ακόμα πιο πλούσιο.
  • Η παρουσίαση: Το πιάτο είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό, ιδανικό για να το σερβίρετε σε καλεσμένους.

Και μερικά tips:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο σκόρδο για πιο έντονη γεύση.
  • Μην αφήσετε την κρέμα να βράσει πολύ, για να μην σβολιάσει.
  • Τρίψτε την παρμεζάνα λίγο πριν το σερβίρισμα, για να διατηρήσει την τραγανή υφή της.
  • Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.

Συνολικά:

Το φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα και παρμεζάνα σκορδο είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει με την γεύση, την υφή και την ευκολία του. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
λάδι 2 κ.σ
βούτυρο 2 κ.σ
κρεμμύδι 1
σκελίδες σκόρδο 3 – 4 σκελίδες
κρέμα γλακτος 250 ml
γάλα φρέσκο 100 ml
παρμεζάνα 75 γρ + λίγο ακόμα για την κορυφή
Γκουντα 75 γρ
Μαϊντανός
Φρέσκο σκόρδο κατά βούληση

Παρασκευή

Το φιλέτο σοτάρετε σε τηγάνι με λάδι και βούτυρο.
Όταν πάρει χρώμα της αρεσκείας σας, το αφαιρείτε από το τηγάνι.
Βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου να σοταριστούν
Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα και το τυρί και
μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν, να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το φιλέτο.
Για να απορροφήσει τις γεύσεις της σάλτσας.
Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί από πάνω, καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο σκόρδο αν θέλουμε.

Σας εύχομαι ενα υπέροχο γεύμα! 💜

Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος στον φούρνο

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος στον φούρνο

…..διάφορα μπαχαρικά, φρέσκα μανιτάρια και μοτσαρέλα.

Υλικά

Κοτόπουλο 3-4 φιλέτα
Αυγα 3
Αλατι Κατά βούληση
Κάρυ Κατά βούληση
Μείγμα Βοτάνων Προβηγκίας Κατά βούληση
Κρεμα Γαλακτος 200ml
Μιξ Τυριών 50 γραμμάρια τριμμένο

Για την γέμιση
Μανιταρια 1 φρέσκο μεγαλο ή σε φέτες 6-7 μανιτάρια champignon
Μοτσαρελα 30 γραμμάρια

Για το πυρέξ
Βουτυρο Λίγο

Εκτέλεση 

Αρχικά παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα χαράζουμε πρώτα οριζόντια και στην συνέχεια κάθετα.
Στην συνέχεια κόβουμε από μία πλάκα βούτυρο ένα μικρό κομμάτι και βουτυρώνουμε το πυρέξ μας.

Αραδιάζουμε στο πυρέξ τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα ξεχωριστό μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλάτι, το κάρυ, το μείγμα μπαχαρικών Προβηγκίας και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά το τριμμένο τυρί και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα μας το κοτόπουλο. Στο μεταξύ κόβουμε σε 6 λεπτές φέτες την ντομάτα, σε 6 λεπτές φέτες το φρέσκο μανιτάρι και σε 5 μετρίου πάχους φέτες την μοτσαρέλα.

Βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο τα μανιτάρια και στην μέση του πυρέξ τις φέτες μοτσαρέλας.
Προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλάτι. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Τι είναι το μείγμα βοτάνων Προβηγκίας και που θα το βρώ
Τα φυτά που παραδοσιακά υπάρχουν στο μείγμα είναι θυμάρι, δεντρολίβανο, θρούμπι, μαντζουράνα, βασιλικό, ρίγανη, μάραθο, δάφνη, φασκόμηλο και λεβάντα. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για ψητά κρέατα, κεμπάπ και ψητά ψάρια. Θα ξετρελαθείτε απο τη γεύση που δίνει στα φαγητά. Το βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να προσθέσετε και σπιτικό κύβο κοτόπουλου για έξτρα γεύσή.

Людмила Данова

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη και γευστική μακαρονάδα με τόνο και ντοματίνια
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες γιαχνί: Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό