Συστατικά:
1 1/2 κιλά κομμάτια κοτόπουλου
3/4 φλιτζάνι λάδι
1κσ πιπέρι καγιέν
1κσ γλυκιά πάπρικα
2 πράσα σε κύβους
2 καρότα σε κύβους
1 μικρό λάχανο στα 4 κομμένο και φέτες
1 ψιλοκομμένο μικρό σέλινο.
1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
2 λεμόνια
λίγο άνηθο
λόγο μαϊντανό
Αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Σοτάρετε κομμάτια κοτόπουλου στο μισό λάδι. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και κρατήστε το ζεστό.
Κόψτε το λάχανο και βάλτε το στην ίδια κατσαρόλα με αυτό που έβαλε το κοτόπουλο.
Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά το λάχανο να είναι ημιδιαφανές.
Προσθέστε πράσα, καρότα και σέλινο. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και τη γλυκιά πάπρικα
και ανακατέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε το χυμό των 2 λεμονιών.
Επιστρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα λαχανικών και προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψετε.
(περίπου ένα φλιτζάνι ή 2).
Καλύψτε και σιγοβράστε για 25 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 5-6 λεπτά.
Αδειάστε το φαγητό σε ένα ταψί, βεβαιώνοντας ότι το ρύζι βρίσκεται στο κάτω μέρος και το κοτόπουλο πάνω.
Δείτε εάν πρέπει να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το υπόλοιπο του λαδιού
Βάλτε το στονπροθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να πιει
όλους τους χυμούς. Προσθέστε άνηθο και μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή Απόλαυση 😊
Chicken in the oven with rice and veggies
Ingredients:
1 1/2 kilos of chicken pieces
3/4 cup EVOO
1tsp cayenne pepper
1tsp sweet paprika
2 leeks diced
2 carrots diced
1 small cabbage quartered and slice
1 small celeriac grated or a coupled celery stalks diced.
1 cup risotto rice
2 lemons
Some Dill
Some parsley
Salt and pepper
Method:
Brown chicken pieces in half the oil. Remove from pot and keep warm.
Cut cabbage and put in same pot as what the chicken was browned in. Cook for 3 to 4 min til cabbage is translucent.
Add leeks, carrots and celeriac. Add cayenne pepper and sweet paprika and stir for 5 min. Add the juice of 2 lemons.
Return the chicken pieces to the pot of veggies and add enough water to cover. (About a cup or 2).
Cover and simmer for 25 min.
Add rice, stir and allow to boil for a further 5-6 min. Empty the food into a baking dish making sure that the rice is on the bottom and chicken on top. See if you need to add salt and pepper. Add the rest of the EVOO
Put in the preheated oven at 180*c for around 30 min or until rice has soaked up all the juices and the rice is done. Add dill and parsley and serve.
Enjoy 😊