Δείτε την απόλυτη συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο που λιώνει στο στόμα, με απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Απολαύστε ένα ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο, ιδανικό για κυριακάτικο τραπέζι ή για να εντυπωσιάσετε ακόμη και τους καλεσμένους σας.
Συστατικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Κατευθύνσεις:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα.
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί.
Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα της μαγιονέζας πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλου.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να ροδίσει η επικάλυψη.
Γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.