Αυτή η συνταγή για κουλουράκια είναι απλή και εύκολη, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το αποτέλεσμα είναι αφράτα, γευστικά κουλουράκια που θα λατρέψει η μαμά σας!
Υλικά:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 150 ml γάλα
- 2 αυγά
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Λίγη μαστίχα σκόνη
- 1 κ.γ. μαχλεπί
- 1/2 κ.γ. κακουλέ
- 2 βανιλίες
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το σύρμα την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το μαχλεπί, το κακουλέ και τις βανιλίες και ανακατέψτε καλά.
- Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
- Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πλάθετε τη ζύμη σε σχήματα που σας αρέσουν.
- Τοποθετήστε τα κουλουράκια στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήστε τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι από Ιωάννα Σταθόπουλου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουλουράκια του Πάσχα
Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε αυτή την οικογενειακή συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια μαζί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσει πολλούς να δοκιμάσουν να φτιάξουν τα δικά τους Πασχαλινά Κουλουράκια, γεμίζοντας τα σπίτια τους με την υπέροχη μυρωδιά τους.
Υλικά:
1280 γραμ.αλευρι μαλακό
280 βούτυρο φυτινη
1/2κιλο ζάχαρη
30 γραμ αμμωνία
6 αβγά
1 κρασοποτηρο γάλα χλιαρο
2,3 βανίλιες
1 σφηνάκι ανθονερο
1 σφηνάκι ουζο
5-6 δάκρυα μαστίχα Χίου
Ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 πορτοκαλί.
Εκτέλεση
1)Χτυπάω στο μίξερ τα άσπραδια μαρέγκα
2)το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη Καλό χτύπημα
3) Χτυπάω τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτω όλα τα αρωματικά.
4) Ανακατεύω όλα τα επάνω Υλικά προσθέτω στο χλιαρό γάλα την αμμωνία και τη ρίχνω στο μίγμα.
5) Ρίχνω τμηματικά το αλεύρι ζυμώνω πολύ καλά. Προσοχή ίσως να μη πάρει όλο το αλεύρι.
6) Ξεκουράζεται το ζυμάρι μου για μισή ώρα.
7) Εγώ τα κάνω στη μηχανή πάντα.
😎 Επάλειψη με χτισμένο αβγό.
ΨΗΣΙΜΟ 200 βαθμούς για 20 λεπτά αντιστάσεις. Στη δεύτερη σχάρα από το τέλος του φούρνου να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τα Πασχαλινά Κουλουράκια
Η Συνταγή είναι της κας Katerina Verganelaki-Triantafyllaki