Κουρκουρτόπιτα

Συστατικά:
2 ξεχωριστά τέταρτα φλιτζάνια ελαιόλαδο.
1 φλιτζάνι αλεύρι.
1 φλιτζάνι φαριν απ
1 μεγάλο αυγό
450 gr φέτα, χωρισμένη σε δύο μισά (ποτέ δεν έγινε με άλλο τυρί).
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
περίπου 1 φλιτζάνι γάλα.

Εκτέλεση

Advertisement

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χρησιμοποιώ ένα μικρό στρογγυλό ταψί που το λαδώνουμε ελαφρώς
Στη συνέχεια, χτυπάμε το αυγό με ένα τέταρτο φλιτζάνι ελαιόλαδο μέχρι να αναμιχθεί.
Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το φαριν απ και το μπέικιν πάουντερ. Το μείγμα θα είναι σαν τρίμματα.
Ρίξτε μέσα και χτυπήστε ελαφρά το γάλα. Όταν ρίχνω ολόκληρο το φλιτζάνι γάλα έχει
την σωστή συνοχή, αλλά εξαρτάται από εσάς πόσο παχύ / λεπτό θα θέλατε.
Ανακατέψτε την μισή τριμμένη φέτα. Όταν αναμιχθεί, ρίξτε το μείγμα στο ταψί.
Τρίψτε απο πάνω με την υπόλοιπη τριμμένη φέτα. Ρίξτε το υπόλοιπο τέταρτο φλιτζάνι λάδι
απο πάνω. Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις αναλογίες φέτας.
Μου αρέσει να είναι μαλακή, οπότε έψησα στα 180 για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντάς τα
περίπου στα 20/25 λεπτά. Ελέγξτε το κέντρο με οδοντογλυφίδα πριν αφαιρέσετε από το φούρνο.
Μια καθαρή οδοντογλυφίδα σημαίνει ότι έχει τελειώσει.
Μη διστάσετε να το ψήσετε όσο θέλετε μέχρι 40 λεπτά, αλλά για μένα, αυτό είναι υπερβολικό.
Δεν υπάρχει αλάτι σε αυτήν τη συνταγή, οπότε μοιάζει πολύ με ένα ψωμί.
Μου αρέσει αυτό και μου θυμίζει τη μαμά μου στο χωριό.

Ελπίζω να το απολαύσετε επίσης.

ΠΗΓΗ: Patricia Kontulis

Advertisement