Κουρκουτόπιτα με κολοκύθι
Η κουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι ή μπατζίνα είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για σνακ ή για ένα ελαφρύ γεύμα. Το κολοκύθι προσθέτει υγρασία και γεύση στην πίτα, ενώ παράλληλα προσφέρουν πλούσια θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να απολαύσετε την κουρκουτόπιτα αυτή και σε άλλες παραλλαγές, προσθέτοντας διάφορα λαχανικά και μυρωδικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά
3 κολοκυθακια τριμμένα στον τρίφτη
1 κεσεδακι γιαούρτι
4 αυγα
1 φλυτζανι του καφέ λάδι
500γρ. τυρί φέτα
αλάτι πιπέρι
λίγο ρίγανη
φρέσκο δυόσμο
3 κουπες αλεύρι
1 μπεκιν
Εκτέλεση
Αρχικά τρίβουμε τον κολοκυθάκια στον τρίφτη. Τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, την θρυμματισμένη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, τον φρέσκο δυόσμο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.
Aφού κάνω το μείγμα αλείφω το ταψί με λάδι κ πασπαλίζω λίγο σιμιγδάλι από κατω κ λίγο από πάνω…βάζω κ κομματάκια βούτυρο κ ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμους…..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγή είναι από την ομάδα μας της φίλης μας Ελένης Παπατσανη!!! και η εκτέλεση
της κας Ευγενια Ζακκα
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι η μπατζίνα
Η Κουρκουτόπιτα ή μπατζίνα είναι ζυμαρόπιτα, δηλαδή πίτα χωρίς φύλλο, της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της περιοχής της Καρδίτσας. Τα υλικά της είναι τόσο απλά όσο και η προέλευσή της.
Υλικά
3 κολοκυθακια τριμμένα στον τρίφτη
1 κεσεδακι γιαούρτι
4 αυγα
1 φλυτζανι του καφέ λάδι
500γρ.τυρι φέτα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ρίγανη
φρέσκο δυόσμο
3 κουπες αλεύρι
1 μπεκιν…
Εκτέλεση
Ξεκινάω την αναμειξη και αφού κάνω το μείγμα αλείφω το ταψί με λάδι κ πασπαλιζω λίγο σιμιγδάλι από κατω κ λίγο από πάνω βάζω κ κομματάκια βούτυρο κ ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμους
Καλή επιτυχία!!!