Κρέας κοκκινιστό με ρύζι κίτρινο

Υλικά:

1 κιλό βοδινό κρέας χωρίς κόκαλα (οποιοδήποτε μέρος περιέχει λίγο λίπος!)
350 gr Σάλτσα ντομάτας πηχτή (κονσέρβα)
2-3 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30-45 ml / 2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. Κανέλα
1 κουτ. Πάπρικα σε σκόνη
1 κουτ. Ζάχαρη
Περίπου 1 lt. / 4 φλιτζάνια Νερό
Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το κρέας
Πλένουμε πρώτα το κρέας με κρύο νερό και το περνάμε με απορροφητικό χαρτί.
Το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μεγάλους κύβους. Αφήστε λίγο από το λίπος, για να δώσετε περισσότερη γεύση στη σάλτσα.
Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ στην άκρη.

Ρίξτε περίπου 750 ml / 3 φλιτζάνια νερό σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί.
Προσθέστε τα κομμάτια του μοσχαριού στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ακόμα, αν χρειαστεί, όσο να τα σκεπάσει.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1,5-2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει. Ή χρησιμοποιήστε τη χύτρα ταχύτητας, όπως εγώ, και βράστε το κρέας για 1 ώρα. Στην 1η επιλογή χρειάζεται να προστεθεί περισσότερο νερό.
Μετά από συνολικά 1 ώρα (με χύτρα ταχύτητας), δοκιμάστε το κρέας. Αν είναι τρυφερό, σβήνουμε τη φωτιά. Αν όχι, προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό και αφήστε το να βράσει ακόμα λίγο.
Αν υπάρχει αφρός στην επιφάνεια, αφαιρέστε τον με τρυπημένη κουτάλα πριν συνεχίσετε τη συνταγή.

Μαγειρέψτε το κρέας στη σάλτσα ντομάτας:
Ανάβουμε ξανά τη φωτιά στο χαμηλό.
Ξεκινήστε να προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέστε πρώτα την πηχτή σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε την.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, τη ζάχαρη, την κανέλα και την πάπρικα σε σκόνη.
Ανακινήστε την κατσαρόλα από τα χερούλια της για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
Τώρα, ρίξτε περίπου 250 ml/1 φλιτζάνι ζεστό νερό και λίγο ελαιόλαδο στη σάλτσα.
Ανακινούμε άλλη μια φορά την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 15′.

Μετά από 15′ σβήνουμε τη φωτιά!
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10′ πριν το σερβίρουμε.
Το μοσχαρίσιο κρέας σε σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμο όταν το κρέας μαλακώσει και ξεκολλήσει τελείως στο πιάτο. Η σάλτσα πρέπει να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά, είναι πηχτή και αρωματική.

Σερβίρετε πάνω από ρυζι, σπιτικές τηγανιτές πατάτες, ζυμαρικά, πουρε

Καλή Απόλαυση

PHOTO: http://www.digitalscullery.eu/cook/?p=4841