Σαρμάδες με χοιρινό φιλέτο

Υλικά

200 γρ κιμά χοιρινό,
περίπου 600-700 γρ φιλέτο χοιρινό,
1-2 πράσα,
2-3 κουταλιές της σούπας ρύζι,
2-3 μανιτάρια,
περίπου 100-120 ml ελαιόλαδο,
1 ξινολάχανο,
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα,
αλάτι.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το λάχανο και το βράζουμε όπως στους ντολμαδες

Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. χτυπήστε το να λεπτύνει και να απλώσουν. Τηγανίζουμε τον κιμά στο μισό λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ρίχνουμε 100 ml χλιαρό νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Παίρνετε ένα από τα κομμένα φιλέτα, βάζετε στην μέση του χοιρινού φιλέτου ένα κουταλάκι του γλυκού (όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες «βήμα βήμα») από την έτοιμη γέμιση και τυλίγετε.

Βάζουμε ένα φύλλο λάχανο και τυλίγουμε το φιλέτο σαν σαρμά και έτσι τυλίγουμε όλα τα φιλέτα.


Το υπόλοιπο λάχανο το κοβετε σε μικρά κομμάτια, αν σας περισσέψει γέμιση και ένα μικρό μέρος από το χοιρινό φιλέτο, το οποίο δεν κόψατε σε φέτες, το κόβετε σε μικρά κομμάτια
και το ανακατεύετε όλο με το λάχανο, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι και πάπρικα για γεύση.

Σε κατάλληλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα λάχανο και φιλετο στην βάση και απο πάνω στρώνουμε πάνω τούς σαρμάδες.


Σκεπάζουμε με ολόκληρα λαχανόφυλλα και ρίχνουμε 400 ml νερό. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο στους 200 βαθμούς.
Μεγάλη λιχουδιά. Αξιζει μια προσπαθεια. Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

Καλή Απολαυση.

ΠΗΓΗ: http://www.vkusnosbeni.com/

Προηγούμενο άρθροΈνα απίστευτο γλύκισμα…δείτε πως παρασκευάζεται…
Επόμενο άρθροΣοκολάτα Πορτοκάλι