Κρέμα patisserie ή ζαχαροπλαστικής
Υλικά
5 ποτήρια γάλα φρέσκο*
5 γεμάτες κσ αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη 
3 κσ βούτυρο
3 αυγά μέτρια
Φλούδα μισού πορτοκαλιού
2 βανίλιες
**Το ποτήρι παίρνει 260 ml γάλα
Εκτέλεση 
– Σε ένα σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη με τα αυγά.

-Χτυπάμε ελαφρά ίσια να ανακατευτούν τα υλικά 
-Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα το κρύο γάλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
-Προσθέτουμε τη χτυπημενη ζάχαρη και αυγά στο γάλα και ανακατεύουμε.
-Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενο και ανοίγουμε το μάτι, βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην σβολιασει. 
-Λίγα λεπτά αργότερα  η κρέμα έχει πήξει και είναι έτοιμη. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού. 
-Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο 
-Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο. 
-Γυρίζουμε την κρέμα μας σε ένα βάθη σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. 
-Ευχάριστα τρώγετε και ζέστη αν τη μοιράσουμε σε μπολακια και ρίξουμε λίγη κανέλα από πάνω. 
—-
Credit to Μπαχαρι & Κανέλα
Προηγούμενο άρθροΤηγανιά με Γιαούρτι και Μουστάρδα
Επόμενο άρθροΜιλφεϊγ της ‎Ρούλας Παπαλιάγκα