Τούρτα Λάβα Σοκολάτας

Συστατικά

145 γρ αλατισμένο βούτυρο (λιωμένο)
360γρ κρυσταλλική ζάχαρη
120γρ Αλεύρι γ.ο.χ
60 γρ κακάο σε σκόνη 3 μεγάλα αυγά (χτυπημένα)
Ζάχαρη αχνη

Πως να το φτιάξεις

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 145 γρ λιωμένο βούτυρο,
Προσθέστε τα 360 g κρυσταλλική ζάχαρη σε αυτό το μπολ, προσθέστε τα 120 g αλεύρι στο ίδιο μπολ, προσθέστε τα 60 g σκόνη κακάο
στο μπολ Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέστε τα 3 μεγάλα αυγά που είναι ελαφρώς χτυπημένα

Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν
Ρίξτε σε μια φόρμα για κέικ (ή απλώς ένα καλό ταψακι φούρνου)
Ισιωστε το
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 160ο

Η Συνταγη είναι της Effie Tsouras

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας σαν τούρτα!

Κέικ σοκολάτας σαν τούρτα!

Υλικά

Για την τούρτα:
• 4 τεμ. αυγά
• 1 κουπα ζάχαρη
• 1 και 1/2 κουπες αλεύρι
• 3 κ.σ. λάδι
• 1/2 κουπα. γάλα
• 3 κ.σ. κακάο
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες

Για εμποτισμό:
• 2 κουπες. γάλα
Για τη στρώση κρέμας:
• 200 γρ υγρή κρέμα

Για τη στρώση σοκολάτας:
• 1 κουπα. γάλα
• 1 κ.γ. κορν φλαουρ
• 2 κ.σ. κακάο
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• 50 γρ μαύρη σοκολάτα / προστίθεται αφού κατεβάσουμε τη σάλτσα από τη φωτιά /

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Το λάδι, το γάλα και τα ξηρά υλικά προστίθενται διαδοχικά.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* μέχρι να στεγνώσουν.
Το ζεστό κέικ (όχι βραστό) τρυπιέται χοντρά με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνεται αμέσως με κρύο γάλα.
Περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε όλο το κέικ.
Το μείγμα της σοκολάτας βράζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Περιμένετε επίσης μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε το κέικ στα επιθυμητά σχήματα και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε μετά από τουλάχιστον 2-3 ώρες.

🍀 Καλή εβδομάδα σε όλους..

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι με πιπεριές στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΠάστα Seranno