Οι κρέπες είναι ένα αγαπημένες και μπορούμε να απολαύσουμε με αμέτρητους συνδυασμούς γεύσεων. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια κλασική συνταγή για κρέπες, μαζί με δύο προτάσεις

Υλικά:

Για τη ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
3 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
Βούτυρο για το τηγάνισμα
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (στραγγισμένα και τεμαχισμένα)
Αλλαντικά της αρεσκείας σας (π.χ. ζαμπόν, μπέικον)
1 κρεμα γάλακτος 330ml
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Μέλι και καρύδια (για τις γλυκές κρέπες)

Εκτέλεση:

Σ’ενα μπολ βάζω την μαγιά, ζαχαρη,τ’ αυγά τα χτυπάμε με αβγοδαρτη.
Προσθετω το γάλα,2κ.σ.βουτυρο λιωμένο,ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι γ.ο.χ.(κοσκινισμενο)και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατευω όλα τα υλικά και σκεπάζω 1 ώρα. Τηγανιζω χρησιμοποιώντας βούτυρο.

Για τη γέμιση
Σε τηγάνι βάζω βούτυρο κι αφού κάψει σοτάρω τα μανιτάρια στραγγισμένα και τεμαχισμένα, αλάτι, πιπέρι .
Μετα προσθέτω αλλαντικά της αρεσκείας μας…Τέλος την κρ.γάλακτος. Αφού πάρουν μια βράση σβήνω ,αποσύρω και ρίχνω κίτρινο τυρί τριμμένο.
Και φυσικά θέλαμε και λίγες γλυκές…με μέλι 🍯 και καρύδια

Καλή επιτυχία 💖💖

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου